Om mig

Med fokus på kvalitet

Det ska ha gått väldigt långt innan ett gammalt fönster tillverkat med bra virke inte kan leva vidare. Jag gillar den utmaningen. 

Efter att ha arbetat som grafisk formgivare sedan förra seklet på företag som Plaza Magazine, Svensk Jakt, Stockholms Auktionsverk m.fl. har jag valt att sadla om för att på heltid ägna mig åt fönsterrenovering. Med ett genuint intresse för byggnadsvård i allmänhet och äldre fönster i synnerhet har jag praktiserat på Scandinavian Window Craft. 2016 deltog jag i Skansens kurs om fönsterrenovering.

Äldre hus och varsamma renoveringar har fyllt mitt liv sedan jag och min fru köpte vårt första ”ruckel” 2001. Vårt andra projekt, Rödmosse G:a Skola, som vi väckte liv i finns att läsa om i både Hus & Hem (2007) och Sköna Hem (2009). Efter ytterligare några hus bor vi nu strax utanför Torekov och har nyligen, med hjälp av Scandinavian Window Craft, renoverat alla fönster och samtidigt satt i äkta spröjs i alla fönsterbågar. Tänk att de små pinnarna mitt i blickfånget kan ge ett sådant mervärde... 

Nu är fritiden mitt arbete och mitt arbete min avkoppling. Några turer runt Hallands Väderö med vår vackra träbåt Hertrud är också livskvalitet.